Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba IV (KVV / MALU4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MALU4 - Malba IV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Člověk a jeho intimní svět prožívání. Figurální kompozice prostorová a plošná dekorativní redukce.2. Adam a Eva. Klasický figurální námět v současné interpretaci.3. Rodina. Figurální kompozice zaznamenávající okruh blízkých osob.4. Rodina. Kompozice pojednávající žánrovou scénu. Inspirace známým uměleckým dílem.5. Mateřství. Klasické figurální téma vztahu matky a dítěte.6. Dítě a hra. Figurální téma hry dětských aktérů.7. Člověk a zábava. Skupinová žánrová scéna (studie, definitivní forma).8. Dotek věku. Téma malířským způsobem zpracovávající proměny člověka v čase.9. Dialog věku. Téma vztahu generací a proměny člověka v čase.10. Svět divadla. Volná interpretace námětu z atraktivního prostředí divadel. herectví.11. Divadelní šatna. Intimní prostředí tématem figurální malby.12. Hudba. Figurální zpracování tradičního tématu hudební produkce (individuální aj.).13. Světla manéže. Námětově i výtvarně atraktivní a v moderní malbě tradiční téma.14. Člověk a jeho tvorba. Výtvarné pojednání člověka - výtvarníka při tvořivém aktu.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen samostatného výtvarného zpracování zadaného figurálního tématu.

Literatura

Cennini, C. Kniha o umění středověku. Praha, Žikeš. 1946. Hanuš, K. O barvě. Praha, SPN. 1969. Klee, P. Pädagogisches Skizzenbuch. München, Bauhaus-Bücher. 1925. Bartko, O. - Fiala, R. - Reistetterová, Z. Výtvarná príprava. Bratislava, SPN. 1986.

Požadavky

Absolvování předchozí výukové řady.

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr BrožkaDr. Dominika Sládková, M.A.MgA. Petr BrožkaDr. Dominika Sládková, M.A.