Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba V (KVV / MALU5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MALU5 - Malba V, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Krajina jako kulturní prostředí člověka. Věcná studie a její transformace do podoby osobní výpovědi.2. Krajina. Rozložení prostoru do plošných (barevných) plánů. Popis a abstrakce.3. Krajina coby plošná a texturální kompoziční barevná (nebarevná) skladba.4. Krajina - dekolorace barevnosti (vzdušné perspektivy). Změny a redukce barevnosti.5. Dekolorace jako psychologický aspekt tvorby osobního barevného akordu.6. Krajina přírodní a průmyslová. Proměny krajiny civilizačními vlivy.7. Průmyslová krajina. Poetika života novověkého člověka.8. Krajina a stroj. Konfrontace přírodního prostředí s technickým prvkem.9. Detail krajiny. Výtvarně zpracovaný záběr zprostředkující intimní (projekční) zážitek.10.Prvek krajiny. Detaily a krajinné pohledové výřezy abstrahované do znakové podoby.11.Městská krajina. Veduta a současná vizuální podoba městské aglomerace.12.Člověk, skupina, dav. Fenomén sociálního života člověka.13.Ulice města - kulturně energetická tepna městského života.14.MHD (městská hromadná doprava) - fenomén kulturního života člověka.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen samostatné volby zájmového motivu a jeho zpracování do podoby definitivní práce.

Literatura

Alberti, L. O malbě. Praha, SPN. 1947. Hégr, M. Výstavba obrazu z výtvarného hlediska. Praha, Umělecká beseda. 1944. Crhák, F. - Kostka, Z. Výtvarná geometrie. Praha, SPN. 1967.

Požadavky

Absolvování MALU 1 - 4. Individuální práce s výtvarným motivem, studijním výtvarným materiálem a tvorba definitivního výtvarného díla.

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr BrožkaRoman Kubička, akad. mal.