Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba VII (KVV / MALU7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MALU7 - Malba VII, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Člověk a intimní prostor. Figurální kompozice vztahu figurálního objektu ke specifickému vymezenému prostoru.2. Člověk a velký prostor. Malířská studie lidské postavy ve vztahu k neomezujícímu prostoru.3. Figura v krajině. Malířská kompozice pojednávající emoční vztah člověka k důvěrně známému prostředí.4. Člověk a jeho prostředí. Volná výtvarná kreace malířskými prostředky vyjadřující sociální a emoční vztah člověka k životnímu, pracovnímu atp. prostředí.5. Člověk a stroj. Výtvarné ztvárnění vztahu člověka k mechanickému světu, který je jeho vlastním produktem.6. Člověk a práce. Výtvarné pojednání člověka v pracovní aktivitě (pracov. postoji).7. Malíř a jeho model. Klasické poetické téma vztahu umělce a jeho múzy.8. Člověk a sport. Téma výtvarně oslavující schopnosti člověka, jeho výkonu spojeného s výdejem fyzické energie.9. Člověk a svět zvířat. Téma vyjadřující souznění člověka s reprezentantem fauny.10. Člověk ve hře a odpočinku. Volná figurální kompozice zprostředkující člověka ve stavu relaxace, klidu a uvolnění.11. Člověk a zápas. Volná výtvarná kreace vyjadřující akčnost a schopnost výdeje energie ve fyzické konfrontaci.12. Člověk a dav. Složitá figurální kompozice pojednávající psychologickou komplementaritu člověka ve vztahu ke skupině.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen samostatného a originálního tvůrčího řešení tématu a jeho zpracování do podoby finálního díla.

Literatura

Collier, G. Form, space and Vision. London, Thames and Hudson. 1963. L. da Vinci. Úvahy o malířství. Praha, Žikeš. 1941. Crhák, F. - Kostka, Z. Výtvarná geometrie. Praha, SPN. 1967.

Požadavky

Ovládnutí technických a ostatních prostředků malby na vysoké úrovni.

Garant

MgA. Petr Brožka