Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plastická tvorba-modelování II (KVV / PTMZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PTMZ2 - Plastická tvorba-modelování II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konfrontace provedení námětu v reliéfu a trojrozměrném objektu:1. Redukovaná plastika - figurativní motiv s písmem:a) volba formátub) rozvržení kompozice v plošec) materiálová, plastická a barevná interpretace modelu2. Tvorba trojrozměrného objektu:a) volba námětub) kresebné a plastické studiec) materiálová plastická a barevná interpretace modelu3. Přednáška: Druhy keramických materiálů, glazur a povrchových úprav za studena.

Získané způsobilosti

Završení techniky reliéfu, samostatná tvorba.

Literatura

Pijoan, J. Dějiny umění I. - V. Praha, Odeon. 1986. ZHOŘ, I. Hledání tvaru. Praha: Mladá Fronta, 1967. MENHART, O.:. Nauka o písmu. Praha: SPN, 1981. HLAVSA, O. :. Typografia 1., 2. Praha: SNTL, 1981. DMITRIJEV, Jurij. Ryby. Praha: Lidové nakladatelství, 1990. ISBN 80-7022-060-0. DMITRIJEV, Jurij. Savci. Praha: Lidové nakladatelství, 1987. Haimann, P.:. Slovník autorů a zhotovitelů mincí, medailí, plaket, vyznamenání a odznaků se vztahem k Čechám, Moravě, Slezsku a Slovensku (1505-2005). Libri Nakladatelství encyklopedické literatury Praha 2006. FOSTER, H.:. Umění po roce 1900 - modernismus, antimodernismus, postmodernismus. Slovart s. r. o., 2007. ISBN: 978- 80-7209-952-8.

Požadavky

Student zvládne reliéfní i trojrozměrnou figurativní tematiku, práce provede v klasických i soudobých netradičních materiálech. Při respektování tektoniky objektů prokáže kreativitu a schopnost stylizace ve prospěch charakteristiky motivu.S

Garant

Věra Vejsová, akad. mal.

Vyučující

Mgr. Josef LorencVěra Vejsová, akad. mal.Mgr. Josef LorencVěra Vejsová, akad. mal.