Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová a užitá tvorba (KVV / PUVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PUVP - Prostorová a užitá tvorba, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Strukturální abstrakce. Reliéfní variace s latexovou modelovací hmotou a její kolorování.2. Strukturální abstrakce. Dokončení práce z předešlé hodiny.3. Mytologické zvíře. Reliéfní nebo prostorové ztvárnění zoomorfního motivu z hlíny.4. Mytologické zvíře. Dokončení práce z předešlé hodiny.5. Prostorová vitraj. Vytváření závěsného objektu z krabic a barevných fólií.6. Prostorová vitraj. Dokončení práce z předešlé hodiny.7. Létající kompozice. Prostorová instalace se zavěšenými předměty.8. Létající kompozice. Dokončení práce z předešlé hodiny.9. Ptačí budka. Návrh originálního designu pro ptačí příbytek.10. Papírové svítidlo. Konstruování lampiónu nebo jiného osvětlovacího objektu.11. Papírové svítidlo. Dokončení práce z předešlé hodiny.12. Akvárium. Vytváření podmořské říše z perforovaných PET-lahví.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na všestranný rozvoj studentovy prostorové senzibility skrze tvorbu se základními materiály plastického vyjadřování. Získané zkušenosti studentovi poslouží jako inspirační zdroj pro vlastní pedagogickou praxi na 1. stupni ZŠ.

Literatura

Morrand. Dějiny užitého umění 85. Přikryl, Z. Jak pracuje sochař, Praha. 1979. Zhoř, I. Klíče k sochám, Albatros, Praha. 1989. Staňková, J. Lidové výtvarné umění, SPN, Praha. 1968. Fládr, L. Modelování, Praha. 1968. Batala, O. Svět z hlíny, SPN, Praha. 1974. Konvička, J. Tvoříme ze dřeva, Tvoříme z kovu, SPN, Praha. 1973. Leština, V. Výzvarné práce s materiály, tvorba hraček a loutkářství, SPN, Praha. 1978.

Požadavky

K získání zápočtu student předloží minimálně 4 autorské objekty vyhotovené v průběhu aktuálního semestru.

Garant

Mgr. Josef Lorenc

Vyučující

Mgr. Josef LorencMgr. Karel Řepa, Ph.D.