Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sochařská tvorba IV (KVV / SOTU4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / SOTU4 - Sochařská tvorba IV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-6. Reliéfní realistické studie organických přírodnin7.-10. Studie reliéfní kompozice stylizací organických přírodnin11. -14. Reliéfní kompozice stylizovaná

Získané způsobilosti

Zvládnutí prostorových tvůrčích principů ve figurativní a nefigurativní poloze. Práce s pomocnými a definitivními materiály.

Literatura

Pijoan, J. Dějiny umění X. Praha, Odeon. 1986. Volavková - Skořepová, Z. Myšlenky moderních sochařů. Praha, Obelisk. 1971. Šedý, V. Technika sochařské práce v kameni. Praha, SNKLHU. 1962. Chalupeck, J. Umění dnes. Praha, NČVU. 1966.

Požadavky

Hledat a vytvářet tvůrčí polohy s různou artikulací prostoru ve zvládnuté kompozici, práce s pomocnými a definitivními materiály.Studenti doplní konzultacemi a kompozičními kresbami vytvoří návrhy s různou artikulací prostoru ve zvládnuté kompozici, kterou zrealizují.

Garant

Věra Vejsová, akad. mal.