Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sochařská tvorba V (KVV / SOTU5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / SOTU5 - Sochařská tvorba V, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Problematika volného objektu v architektonickém prostoru- diskuze, práce s odbornou literaturou, rozbory konkrétních realizovaných řešení2. Filosofie zvoleného tématu3. Koncepce výtvarných výrazových prostředků v souvislosti s filozofií tématu4. Práce s odbornou literaturou v souvislosti s bodem 1., 2., 3.5.- 8. Kresebné a prostorové skici- výtvarné vyjadřovací prostředky v sochařské praxi9. Prostorové skici- model finální verze ve zmenšeném měřítku10. Vizualizace finálního modelu v prostoru .11.- 14. Práce na realizaci v materiálu, ve stanoveném měřítku

Získané způsobilosti

Ztvárnění sochařského objektu od úvodních skic až po vizualizaci jeho osazení do architektonického prostoru.

Literatura

Haas, F. Architektura 20. století. Praha, SPN. 1978. Atelier. Čtrnáctidenník, odborný časopis, Praha, UVU, Mánes. Pijoan, J. Dějiny umění. Praha, Odeon. 1986. Teplý, B. O sochařské reprodukci při tesání do kamene. Praha, SPN. 1973. Hlaváček, L. Od Rodina po Moora. Bratislava, Tatran. 1973. Smith, E. L. Současné světové umění. Bratislava, Slovart. 1996.

Požadavky

Zvládnutí procesu vytváření sochařského objektu do architektury, principy určování měřítek v architektuře, aplikace definitivních sochařských materiálů pro zhotovení modelu ve stanoveném měřítku.

Garant

Věra Vejsová, akad. mal.