Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky ve výtvarné výchově (KVV / TEVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / TEVP - Techniky ve výtvarné výchově, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Absolutní identita. Intermediální akce jejíž náplní je hledání autenticity výrazu a osobní identity v monumentálním schematizovaném autoportrétu.2. Grafický monotyp. Kreativní pokusy s jednoduchou reproduktivní technikou.3. Vrstvená kompozice. Barevné zpracování průhledných vrstev papíru a jejich kombinování4. Vrstvená kompozice. Dokončení práce z předešlé hodiny.5. Galerijní animace. Seznámení se s výtvarně-animačními technikami v galerijním prostoru.6. Po stopách explosionalismu. Výtvarně-dramatická experimentace s opadanou omítkou v ulicích města.7. Krajiny abstrakce. Vytváření komorních kompozic z barevného monotypu a jejich paspartování.8. Uhlová rezerva. Netradiční abreaktivní technika s přesahy do arteterapie9. Citované umění. Volná malba inspirovaná citáty slavných moderních umělců.10. Sádrový dialog. Reliéf vytvářený pomocí sádrované látky, inspirovaný dílem českých surrealistů.11. Sádrový dialog. Dokončení práce z předešlé hodiny.12. Návštěva galerie. Analýza výtvarně-výrazových prostředků současného výtvarného umění.

Získané způsobilosti

Předmět je primárně zaměřen na rozvoj studentovy tvořivosti a výtvarné citlivosti skrze autorskou tvorbu, při využití rozmanitých technik a alternativních výtvarných činností. Získané zkušenosti poslouží studentovi jako inspirační zdroj pro vlastní pedagogickou činnost na prvním stupni ZŠ.

Literatura

Ochrymčuk, L. Nápady pro malé výtvarníky, SPN. 1971. Leština, V. Výtvarné práce s materiály, tvorba hraček a loutkářství, SPN, Praha. 1978. Uždil, J., Zhoř, I.. Výtvarné umění ve výchově mládeže. Praha: SPN, 1964. ISBN 14-031-64.

Požadavky

K získání zápočtu student předloží minimálně 4 autorské artefakty vyhotovené v průběhu aktuálního semestru.

Garant

Mgr. Karel Řepa, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Karel Řepa, Ph.D.