Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uměleckohistorická exkurze I (KVV / UHE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / UHE1 - Uměleckohistorická exkurze I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná exkurze je zaměřena na středověké památky Prahy. Formou urbanistické procházky městem a návštěvy sbírek Národní galerie, případně dalších specializovaných institucí (např. Archeologického ústavu na pražském hradě aj.) bude ověřována schopnost studentů aplikovat v praxi teoretické znalosti získané v přednáškách.

Získané způsobilosti

Schopnost formálního popisu díla, jeho obsahového rozboru, rámcové datace s autorskou atribucí a interpretací ve vývojových souvislostech před originály či v terénu.

Literatura

Frolík, J. -Smetánka, Z.:. Archeologie na Pražském hradě. Praha 1997. ISBN 80-7185-091-8. Poche, E.(ed). Čtvero knih o Praze - Praha středověká, Praha 1988. Katalogy sbírek NG. Pragensia a příp.monografické studie k jednotlivým památkám dle aktuálního výběru studentů. Kotalík, J. (ed). Staré české umění, Praha 1987. Fajt, J.(ed). Staré české umění, Praha 2006.

Požadavky

100% účast posluchačů a jejich aktivita (popis, atribuce, datace, interpretace).Zápočet je podmíněn aktivní účastí, tj. v terénu před originály bude formou diskuse ověřována schopnost studentů aplikovat v praxi teoretické znalosti získané v přednáškách.

Garant

Mgr. Zuzana Skořepová

Vyučující

Mgr. Zuzana Skořepová