Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná interpretace kulturní památky (KVV / VIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / VIP - Výtvarná interpretace kulturní památky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-8. Studium materiálů konkrétní historické architektury, materiálů z teorie výtvarné výchovy a vytvoření projektu výuky pro děti ve věku 6-15 let.9. Příprava skupiny studentů v dané historické architektuře (MPR) na praktickou výuku.10. Celodenní výuka v terénu; vyvrcholení celého projektu11.-13. Zpracování hodnotících zpráv (po skupinách)14. Celkové zhodnocení a udělení zápočtů

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen vyučovat dílčí aspekt předmětu výtvarná výchova na ZŠ a ZUŠ: výtvarnou interpretaci konkrétní historické architektury.

Literatura

Brabcová, A. (ed). Brána muzea otevřená. Náchod: Juko 2004. ISBN 80-86213-28-5. Dudák, J. a kol. Encyklopedie světové architektury. Praha: Baset 2000, (1.a 2.díl). ISBN 80-86223-06-X. Kratochvíl, P. O smyslu a interpretaci architektury. Praha:VŠ UMPRUM 2005. ISBN 80-86863-04-2. Herout, J. Slabikář návštěvníků památek. Praha: Tvorba 2004. ISBN 80-85386-92-5.

Požadavky

Schopnost tvořivé práce na základě absolvovaných seminářů z architektury a teorie výtvarné výchovy; aktivní účast na seminárních výjezdech v městské památkové rezervaci. Podíl na výstupech semináře, tj. tvorba metodických materiálů a pracovních listů.

Garant

doc. PaedDr. Radko Chodura, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Radko Chodura, CSc.