Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy grafiky II (KVV / ZGRU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZGRU2 - Základy grafiky II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod výuky grafiky a materiál její tvorby.2. Příprava skic a podkladů3. Volba záměru a výběr technologie k realizaci vývojové řady grafických listů.4. Vytvoření a vývoj grafických předloh s určením grafických technik5. Jejich technické provedení v materiálu a jeho příprava k tisku6. Tisk grafických matric a štočků7. Variace a manipulace s tiskem8. Podklady a příprava tisku z plochy - papírotisk9. Provedení papírotiskové matrice, technologie provádění10. Tisk z plochy grafických listů11. Variace tisků a dotisk12. Řazení grafické řady prací13. Individuální hodnocení výsledků souboru grafik14. Závěr práce a zhodnocení použitých prostředků

Získané způsobilosti

Schopnost realizace grafické práce v základních grafických technikách tisku z výšky a z hloubky a způsobu jejich provádění v tisku.

Literatura

Smith, R.:. Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. Praha 2006. Vlček, T.:. Grafický průvodce. Praha 2003. Petr, Z.:. Grafický slovník. Praha 1985. Houra, J.:. Jak se dívat na grafiku. Praha 1967. Juna, Z.:. Lept a příbuzné techniky. Praha 1971. Petrová, E.:. Mladá grafika. Praha Odeon 1967. Pokorný, P.:. Naučte se grafiku. Praha 2006. Fikari, R.:. Přehled grafických technik. Praha 2003. Hlaváček, L.:. Současná československá grafika. I. a II. díl. Praha 1973. Šimon, T. F.:. Technika grafiky. Praha 1962.

Požadavky

Účast v seminářích, odevzdání tisků grafických prací , domácích prací a podkladů skic vývoje grafické práce.

Garant

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.