Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy malby II (KVV / ZMAB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZMAB2 - Základy malby II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Otisk (dekalk) jako bezprostřední záznam materiálových charakteristik.2. Výtvarná barevná studie odlišných hmot (tvarů) v jejich tvárnosti a výrazovosti.3. Frotáž - studium rytmicky uspořádaných hmot a jejich povrchů.4. Tvorba koláže při studiu povrchových struktur a jejich porovnávání.5. Malířské studie struktur a textur přírodních i umělých materiálů. Studium stavby a systémů.6. Studie přenosu struktur do jiného materiálu. Variabilita struktur přírodnin.7. Studium náhodnosti přírodních struktur a jejich srovnání při ztrátě původního měřítka.8. Výtvarné studium účelnosti a pravidelnosti povrchové textury přírodních materiálů.9. Studie proměnlivosti přírody v kontrastech hmot. Přírodní a umělé struktury.10.Věcná výtvar. studie oblých a jiných tvarů objektů v plastickém i plošném podání.11.Věcná výtvar. studie stejných objektů při použití různých měřítek.12. Studie objektu v různých aspektech kreslířských a malířských. Valérové a koloristické zobrazení.13. Dekorativní využití výtvarné studie. Od popisu ke zjednodušení.14. Tvorba ornamentu opakováním dílčího motivu při střídání ploch, obrysů a barev. odlišení.

Získané způsobilosti

Absolvent získá orientaci ve výtvarných výrazových prostředcích a možnostech jejich použití při studiu charakteristik a vlastností materiálů.

Literatura

Vigué, J.:. Akty: kompletní průvodce kresbou a malbou aktů. Praha 2005. Cenini, C.:. Kniha o umění středověku. SNHLH Praha 1946. Frayling, C.:. R.U.D. MER The Art pack. Hégr, M.:. Technika malířského umění. Umělecká beseda 1991. Losos, L.:. Techniky malby. Praha 1994. Paramón, J. M. :. Teorie barev, Svojtka a Vašut 1995. Paramón, J. M.:. Velká kniha o akvarelu. Svojtka a Vašut 1995. Paramón, J. M.:. Velká kniha o portrétu, Svojtka a Vašut 1996.

Požadavky

Absolvování ZMAB1. Základní schopnost ovládnutí výtvarných technik.

Garant

MgA. Petr Brožka