Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy malby III (KVV / ZMAB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZMAB3 - Základy malby III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vnější a vnitřní prostor. Valérová (barevná) studie jednoduchého i složitého objektu.2. Objekt a prostor. Výtvarná studie základních vztahů tělesa k iluzivnímu prostoru.3. Výtvar. studie prostoru zaplněného tělesy.4.Konfigurace tvarů v jednoduchém zátiší v reálné a posunuté barevnosti.5. Světlo jako spojovatel odlišných hmot ve výtvarném díle. Studie zátiší.6. Tonalita a světelný kontrast ve výtvarném (grafickém) díle.7. Barevný kontrast a komplementarita barev v malbě jednoduchého zátiší.8. Konstrukce barevného stínu v malbě zátiší při požití barev. komplementarity.9. Základy výtvarné kompozice. Druhy kompozice.10.Výtvarná (světelná, barevná) dominanta. Vyváženost prvků a skladebnost.11. Perspektiva lineární a barevná (malířská, vzdušná).12. Plány a jejich význam při výstavbě prostoru výtvarného díla.13. Rytmus a poměrnost jako základní prostředek výstavby a kompozice díla.14. Koloristické a valérové řešení jako způsob vyjádření individuality.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen uvědomělé výtvarné práce dle názoru.

Literatura

Vigué, J.:. Akty: kompletní průvodce kresbou a malbou aktů. Praha 2005. Drvota, M.:. Osobnost a tvorba. Avicenum 1973. Calboóva, M.-Angrill:. Velká kniha o kresbě a malbě aktu. Praha 2002.

Požadavky

Technické ovládnutí základů malířských technik (tempera, akvarel, pastel).

Garant

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.