Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy malby II (KVV / ZMAZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZMAZ2 - Základy malby II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminářů:- objemová stabilita- proporční věrnost- lebka jako proporční determinativ- antická proporční stavba- symetrie a asymetrie- bysta a tvarová redukovatelnost- efekt detailu uvnitř větších celků- charakteristické rysy modelu- expresivita a barevná a tvarová nadsázka- malířská zkratka v portrétní studii- koloristické a valérové řešení jako způsob vyjádření individuality- gestualita a dynamika jako výraz osobnostního ustrojení tvůrce- autoportrét- sociální moment v portrétním malířství

Získané způsobilosti

Malířsky postihnout přechody světel a stínů. Zachovávat proporční poměry při libovolném formátu i u komplikovanějších objektů.

Literatura

AUMONT, Jacques. Obraz. AMU, Praha, 2010. ELKINS, James. Proč lidé pláčou před obrazy. Academia, 2004. SAVICKÝ, Nikolaj. Renesance jako změna kódu: o komunikaci slovem a obrazem v italském. KETTENMANNOVÁ, A. Frida Kahlo. Slovart, Praha 2006. HUGHES, R. Lucian Freud Paintings, Thames & Hudson, 1989, s.136, ISBN: 0500275351. BONACOSSA, I. Marlene Dumas, Phaidon 2009. CHENEY, F. R. Self-Portraits by Women Painters , Ashgate Publishing, Hants, 2000, s. 107, ISBN 1-85928-424-8. AYMAR, G. C. The Art of Portrait Painting , Chilton Book Co., Philadelphia 1967. SIMON, R. The Portrait in Britain and America , GK Hall & Co., Boston, 1987.

Požadavky

Soustředěná práce s důrazem na citlivost k barevnosti a optickým kvalitám výtvarného díla.

Garant

Dr. Dominika Sládková, M.A.