Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zobrazovacích metod I (KVV / ZZMU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZZMU1 - Základy zobrazovacích metod I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1/ Studium zátiší z mnohostěnů, formy, proporce, prostor, anal. liner.perspektiva. Kresba.2/ Studium zátiší z mnohostěnů, formy, proporce, prostor anal. liner.perspektiva. Kresba.3/ Studium zátiší z mnohostěnů, formy, proporce, prostor, perspektiva. Kresba.4/ Studium zátiší z předmětů, v kontrastu s prostorem.Prostor. Kresba širokou stopou - rudka, uhel.5/ Studium zátiší z předmětů v kontrastu s prostorem.Prostor. Kresba širokou stopou - rudka, uhel.6/ Studium zátiší z předmětů sádrových odlitků- noha, ruka, hlava.Kresba.7/ Studium zátiší z předmětů- lebka, klouby, kosti. Kresba8/ Studium zátiší z předmětů- lebka, kosti, klouby.Kombinované kresebné techniky.9/ Studium zátiší z předmětů-lebka, antická hlava.Kombinované kresebné techniky.10-14/ Studium zátiší z přírodnin - kořeny,rostliny, kámen, hlína, voda,kov..atd.Kombinované kresebné

Získané způsobilosti

Schopnost vizuální kresby předmětu podle názoru a živého modelu v proporcích, perspektivě, měřítku a modelaci tvaru a forem. Zvládání základů kresby a jejich technik - znalost teorie.

Literatura

Sýkora, J.:. Architektonické kreslení, Praha 2003. Johnson P. Dějiny umění, Academia, Praha, ISBN 80-200-1320-2, str.684. Balestar, V. Kresba I. 2008. Kuchař, R. Kresba, malba, grafika. Kleiner, F.:. Kresba. Skripta. Praha 1973. Watson, L.:. Kresba: úvodní kurs. Praha 2006. Vaňek, R. O kresbě, skriptum. Kostka, E. - Crhák, F. Prostor a perspektiva. Teissig, K. Techniky kresby. Rusek, L. Umění kresby. Stanyer, P.:. Vše o technikách kresby. Praha 2006. Kostka, E. - Crhák, F. Výtvarná geometrie. Trojan, R. Výtvarné materiály a techniky. Baleka, J. Výtvarné umění- Výkladový slovník, Praha, Academia, 1997,ISBN 80-200-0609-5, str. 429.

Požadavky

Účast na seminářích, předložení a splnění seminárních prací a zadaných domácích prací, zkouška ve formě testu.

Garant

doc. Lenka Vojtová Vilhelmová, akad. mal.

Vyučující

doc. Lenka Vojtová Vilhelmová, akad. mal.