Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zobrazovacích metod II (KVV / ZZMU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ZZMU2 - Základy zobrazovacích metod II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kresebné vyjádření skutečnosti v aplikaci kresby a kresebných technik a studijních forem kresby. Figurativní kresba. Výsledkem kresebné práce posluchače je kresba portrétu a figury v prostoru v kresebných technikách a materiálech suchých i mokrých, příp. i kombinacích. Posluchač má realizovat kresbu hlavy a figury podle modelu v životní velikosti, měřítku a proporcích, zvládá prostorovost a plošnost tvarových forem a typologii modelu. Součástí je též schopnost kreslení složitých tvarů předmětů a kresby vnějšího prostoru (pozadí) a architektury

Získané způsobilosti

Schopnost řešení složitějších kreslířských úloh za použití technik kresby - suchých i mokrých. Uplatnění perspektivy a proporcí měřítka v prostoru spolu se zakreslením pozadí . Výtvarné pojetí kresby.

Literatura

Baleka, J. umění, Výkladový slovník. Academia 1997, ISBN 80-200-0609-5. Zrzavý, J.:. Anatomie pro výtvarníky. Avicenum Praha 1977. Sýkora, J.:. Architektonické kreslení. Praha 2003. Johnson P. Dějiny umění, Academia, Praha, ISBN 80-200-1320-2, str.684. Constance, D.:. Jak kreslit lidské tělo: anatomie, proporce, rovnováha, pohyb, světlo, kompozice. Praha 2002. Kleiner, F.:. Kresba. Skripta. Praha 1973. Vaněk, R.:. O kresbě. Skriptum. Praha 1995. Hošková, S.:. Současná kresba. Praha 1975. Teisig, K.:. Techniky kresby. Praha 1997. Rusek, L.:. Umění kresby. Skripta. Praha 1978. Stanyer, P.:. Vše o technikách kresby. Praha 2006.

Požadavky

Realizace kresby v kompozici a měřítku. Zvládnutí umění kresby podle skutečnosti i v aplikaci kreslířských materiálů v samostatné tvorbě ve snaze o výsledek individuálního tvůrčího kresebného projevu.Účast na seminářích, předložení a splnění seminárních prací a zadaných domácích prací, zápočet ve formě testu.

Garant

doc. Lenka Vojtová Vilhelmová, akad. mal.