Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace výchovných aktivit v tyflopedii (KZV / AVANK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / AVANK - Aplikace výchovných aktivit v tyflopedii, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce na PC, připojení k internetu.Vybraná témata jsou předmětem konzultací, které mají charakter u tutoriálu. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím). Studijní literatura: viz literatura uvedená níže.Témata k samostudiu:Ontogenetický vývoj dítěte v období novorozeneckém, kojeneckém, batolecím a předškolním, a školním Psychomotorický vývoj, jeho zákonitosti, a vliv postižení,Rodičovská role,Pedagog a speciální pedagog,Problematika diagnostiky postižení, provádění odpovídající speciálně pedagogické podpory vývoje dítěte,Institucionální výchova, mateřská škola, speciální mateřská škola, stacionář, speciálně pedagogické centrum,Školní zralost, připravenost dítěte pro školu.Témata ke konzultacím:Konzultace budou zaměřeny k přípravě projektů.Témata k seminárním pracím - individuální práce studentů:Studenti zpracují jeden ze tří projektů.Témata projektů:1. projekt: " Zábavná cvičení v tělocvičně" - na dobu dvou vyučovacích hodin připravit pohybové hry a soutěže. Projekt bude obsahovat: organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, tělocvičné náčiní a nářadí, zajištění bezpečnosti cvičení2. projekt: "Zábavné dopoledne na školním hřišti" - zahrnuje soutěživé hry a různé jiné formy pohybových aktivit na dobu čtyř vyučovacích hodin. Projekt bude obsahovat: organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, tělocvičné náčiní a nářadí, zajištění bezpečnosti cvičení3.projekt: "Den plný her a poznání" - náplní projektu je připravit jednodenní program v přírodě, kde bude zastoupena složka poznávací a pohybová. Projekt bude obsahovat: organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, tělocvičné náčiní a nářadí, zajištění bezpečnosti cvičení.

Získané způsobilosti

speciálně pedagogická podpora vývoje dítěte s disabilitou smyslovou a mentální

Literatura

KVĚTOŇOVÁ-ŠVARCOVÁ, L.:. Edukace dětí se speciálními potřebami v raném a předškolním věku, Paido, Brno, 2004. MÜLLER, O., VALENTA, M.:. Psychopedie: teoretické základy a metodika. Praha: Parta, 2003. ISBN 80-7320-039-2. RENOTIÉROVÁ, M., LUDÍKOVÁ, L. A KOL.:. Speciální pedagogika. Olomouc, UP 2003. HRDLIČKA, M., KOMÁREK, V.:. Dětský artismus. Praha: Portál, 2004. HOLMANOVÁ, J.:. Raná opéče o dítě se sluchovým postižením. Praha: Septima, 2002. LUDÍKOVÁ, L.:. Tyflopedie předškolního věku. Olomouc: VUP, 2004. JELÍNKOVÁ, M.:. Vzdělání a výchova dětí s autismem. Praha, Pedf UK, 2001.

Požadavky

Práce na PC, připojení k internetu.Vybraná témata jsou předmětem konzultací, které mají charakter u tutoriálu. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím). Studijní literatura: viz literatura uvedená níže.

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.