Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bodybuilding (KZV / BODY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / BODY - Bodybuilding, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět kondiční kulturistika je zaměřen na tvorbu individuálních tréninkových programů, které mohou plnit specifické požadavky s ohledem na formování postavy. Tyto programy (soubory posilovacích cviků) jsou koncipovány na základě anatomicko-funkčních znalostí jednotlivých svalových skupin s ohledem na vědomosti ze sportovní výživy a sportovního tréninku.Seznámení s vybavením posilovny, ukázka použití posilovacích strojů. Anatomický a funkční rozbor prsních svalů, svalů pletence horní končetiny, pažních svalů, zádového svalstva, břišních svalů, , stehenních a hýžďových svalů, lýtkových svalů, cviky na jejich posílení a cviky na protažení těchto svalů.

Získané způsobilosti

Praktické zvládnutí posilovacích cviků pro jednotlivé svalové partie a pochopení vlivu těchto cviků na utváření svalového systému.

Literatura

Miessner, W.:. Domácí posilování. České Budějovice, KOOP 2004. Kopecký, L.:. Posilování pro začátečníky i pokročilé. Praha, Otakar II. 2000. Konopka, P.:. Sportovní výživa. České Budějovice, KOOP 2004.

Požadavky

vytvoření individuálního souboru posilovacích cviků

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.