Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatická výchova (KZV / DVN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / DVN - Dramatická výchova, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vhled do dramatické výchovy2. Umění vyjadřovat sám sebe před kolektivem3. Monolog - Dialog4. Hra - a její pravidla5. Vyjádření pocitů různých postav6. Improvizace7. Projekt - příprava vybrané hry8. Zkouška hry9. Tvorba kostýmů a masek10. Předvedení hry11. Hraji sebe, hraji tebe (výměna rolí)12. Přeji si být?.13. Zpověď a vyjádření: potřebuji to říct či napsat14. Kompetence dramatické výchovy

Získané způsobilosti

komunikace, vyjadřování svých postojů, pocitů, schopnost respektovat odlišný názor i postoj, úcta ke všem lidem

Literatura

SVOZILOVÁ, D.:. Analýza strukturované dramatické hry v kontextu dramatické výchovy. Brno: Janáčková akademie múzických umění v Brně, 2005. MAŠATOVÁ, M.:. Cesty k metafoře: náměty a úvahy o možnostech rozvíjení metaforického myšlení a sdělování v tvořivé dramatice. Praha: Akademie múzických umění v Praze, Divadelní fakulta, 2004. VALENTA, J.:. Dramatická výchova a sociálně psychologický výcvik: (srovnávání systémů). Praha: ISV, 1999. MACKOVÁ, S.:. Dramatická výchova. Brno: Janáčkova akademie múzických umění, 2004. MARUŠÁK, R., KRÁLOVÁ, O., RODRIGUEZOVÁ, V.:. Dramatická výchova v kurikulu současné školy: využití metod a technik. Praha: Portál, 2008. VALENTA, J.:. Dramika pro speciální pedagogy. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1998.

Požadavky

spolupráce, plnění úkolů, projevení zájmu

Garant

Mgr. Petra Vojtová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína MOUČKOVÁMgr. Petra Vojtová, Ph.D.