Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika výchovy ke zdraví (KZV / DVZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / DVZK - Didaktika výchovy ke zdraví, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:Pojem "didakté" a "didaskain".Řízení edukačního procesu v oblasti zdraví člověka. Historická východiska.Edukační prostředí. Edukační procesy. Edukační obsahy.Kurikulum ve výchově ke zdraví a jeho formy - koncepční, projektová, realizační, rezultátová a efektová.Cíle edukace ke zdraví a faktory ekonomické, faktory morální, faktory humanistickéVyučovací proces.Sebevýchova.Učitel a jeho koncepce. Pojetí osobnosti edukanta.Smysl a účelovost edukace ke zdraví z hlediska edukanta.Podmínky. Edukační klima. Učivo a usměrnění. Vymezení bio-psycho-sociálních faktorů posilujících a udržujících zdraví člověka.Plánování.Transformace poznatků do obsahu vzdělávání podpory lidského zdraví. Informační exploze a edukační realita.Vyučovací metody ve výchově ke zdraví. Didaktické principy J. A. Komenského a současné metody.Didaktické prostředky ve výchově ke zdraví. Učebnice, pomůcky, modely, media. Technologie vzdělávání a výchova ke zdraví. Didaktické zásady a principy.

Získané způsobilosti

Příprava a realizace intervenčních programů v oblasti rozvoje a podpory zdraví.

Literatura

Hondlík, J. - Krejčí, M. - Řepka, E. - Šebrle, Z. Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku. Č. Budějovice: PF JU. 1995. Krejčí, M. - Bäumeltová, M. Optimalizace denníno režimu žáků mladšího školního věku. České Budějovice: INCA. 1999. Hrčka, J. - Drdácká, B. Rekreačná a telesná výchova a šport. Bratislava: SPN. 1992. Mužík, L., Krejčí, M. Tělesná výchova a zdraví, Hanex, Olomouc. 1997. KREJČÍ, M., BAUMELTOVÁ, M. Týdny zdraví ve škole. České Budějovice: JU 2001. null

Požadavky

Aktivní účast ve výuce a seminářích. Zpracování semestrální práce - projektu "Týden zdraví" pro vybranou instituci. Úspěšné absolvování zkoušky.

Garant

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.