Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika výchovy ke zdraví I (KZV / DVZN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / DVZN1 - Didaktika výchovy ke zdraví I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení předmětu.2. Základní didaktické pojmy.3. Mezipředmětové vazby.4. Zdravotně preventivní pohled na vyučovací jednotku.5. Výchova ke zdraví.6. Metody výchovy ke zdraví.7. Edukační prostředí. Edukant. Edukáror.8. Kurikulum a výběr učiva.9. Zásady a metody.10. Organizace a vedení.11. Vyučovací styl. Program WHO "Zdraví pro všechny ve 21. století. Aplikace pro EU.12. Národní program a regionální programy podpory zdraví. Zdraví a jeho determinanty.13. Člověk a životní prostředí.14. Práce, pracovní podmínky a jejich vliv na zdraví.

Získané způsobilosti

Příprava a realizace intervenčních programů v oblasti rozvoje a podpory zdraví na základní škole.

Literatura

PIKE, G. A SELBY, D.:. Globální výchova. Praha: Grada, 1994. SLAVÍK, J.:. Hodnocení v současné škole. Praha: Portál, 1999. PASCH. M. A KOL.:. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál, 1998. MAREŠ, J.:. Styly učení žáků a studentů. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, test znalostí.

Garant

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.