Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Eduball (KZV / EBALB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / EBALB - Eduball, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:1. Praktické rady ke cvičení na velkém míči, správná velikost míče, správný sed na míči, ukázka posilovacích, protahovacích a balančních cvičení na velkém míči.2. Lekce posilovacích cvičení.3. Lekce protahovacích cvičení.4. Lekce balančních cvičení.5. Sestava cviků při vadném držení těla.6. Sestava cviků při bolestech zad.7. Sestava cviků při oslabení svalstva trupu.8. Over ball a jeho využití v individuálním pohybovém programu.9. Soffball a jeho využití v individuálním pohybovém programu.10. Gymnastika s míčem - dovednostní cvičení na získání pocitu míče, driblink, triky.11. Cvičební kombinovaná lekce.12. Cvičební kombinovaná lekce.13. Cvičební kombinovaná lekce.14. Zápočtová hodina.Podmínky zápočtu: Aktivní účast ve výuce. Zpracování ukázkové hodiny s tématickým zaměřením

Získané způsobilosti

Cvičení s různými typy míčů, aplikace metod a prostředků komplexního působení na pohybový systém.

Literatura

Košař, J.:. Cvičení k udržení a obnovení svalové rovnováhy. Praha: Grada. 1997. Jarkovská, H.:. Cvičení na velkém míči. Praha: Grada.2007. Dobeš, M., Dobešová, P.:. Cvičení s velkými míči. Havířov: Domiga. 1997.

Požadavky

Aktivní účast v praktickém kurzu

Garant

Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michaela POSPÍŠILOVÁMgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.