Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz balneologie a wellness (KZV / KBWN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / KBWN - Kurz balneologie a wellness, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled vývoje balneologie a wellness.2. Současné pojetí wellness, systém péče o postižené, srovnání se zahraničím, možnosti intervence, legislativa.3. Základní terminologie, kategorie, metody a diagnostika ve výchově ke zdraví k wellness a ve vztahu k balneologii.4. Prevence, poradenský systém.5. Pracovní a profesní zátěž, následky.6. Procedury regenerující - druhy, přístupnost. Indikace a kontraindikace.

Získané způsobilosti

Organizace a vedení kurzů wellness a základů regenerace u mládeže.

Literatura

FIALOVÁ, L.:. Body image jako součást sebepojetí člověka. Praha: Karolinum, 2001. KŘIVOHLAVÝ, J.:. Jak zvládat stres. Praha: Grada, 1994. BLAHUTKOVÁ, M., ŘEHULKA, E., DVOŘÁKOVÁ, Š.:. Pohyb a duševní zdraví. Brno: Paido, 2005. KREJČÍ, M.:. Rozvoj sebekontroly a sebeúcty a následný revitalizační efekt. In FIALOVÁ,L. Wellness, zdraví a životní styl. Praha: Karolinum , 2007. DIENER, E.:. Subjective wellbeing. Psychological Bulletin, 1984, 95, 542-545. KUBÍČKOVÁ, M.:. Vůle ke zdravému životu. Praha: Onyx, 1996. FIALOVÁ, L.:. Wellness, zdraví a životní styl. Praha: Karolinum, 2007.

Požadavky

aktivní účast ve výuce, test znalostí

Garant

Mgr. Radim Kokeš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radim Kokeš, Ph.D.