Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní výchova (KZV / MKVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / MKVB - Multikulturní výchova, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:1. Školská soustava v demokratické společnosti2. Dosavadním pojetí vzdělávajících systémů3. Rámcové vzdělávací programy4. Včleňování příslušníků minoritních skupin populace, etnických i dalších, do školské soustavy se sice v České republice5. Opakování6. Pedagogické práce s minoritními skupinami7. Integrace8. Inkluze9. Test10. Migrace obyvatelstva11. Koncepce ČR12. Konkretizace a zdůvodnění toho, v čem má být budoucí učitel pro pedagogickou práci s minoritními žáky připravován, jsou jedním z východisek řešení této disciplíny.13. Opakování14. Zápočtová hodinaZápočtové požadavky: Aktivní účast v praktické výuce, seminární práce.

Získané způsobilosti

Zvládnutí problematiky multikulturní výchovy

Literatura

Kol.:. MULTI CULTURAL EDUCATION REFORM- Reforma multikulturního vzdělávání, Praha květen 2003. Hübschmanová, M.:. Můžeme se domluvit UP Olomouc 1998. Davidová, E.:. ROMANO DROM. Cesty Romu. Balvín, J., Švejda, G.:. Romové a jejich učitelé. RADIX Praha, 1999. Říčan, P.:. S Romy žít budeme - jde o to jak, PORTÁL 2000. Tokárová, A., kol.:. Sociálna práca FF PU, Prešov 2003. Balvín, J.:. Výchova a vzdělávání romských žáků jako pedagogický systém. RADIX, Praha 2004.

Požadavky

Aktivní účast v praktické výuce, seminární práce.

Vyučující

Mgr. Pavlína MOUČKOVÁMgr. Petra Vojtová, Ph.D.