Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika obezity v dětském věku (KZV / PODU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PODU - Problematika obezity v dětském věku, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obezita a vlivy genetické,2. Vlivy hormonální metabolické, psychické.3. Nerovnováha příjmu a výdeje energie.4. Zdravotní rizika a poškození u dětí a mládeže.5. "Týdny zdraví" ve škole.6. Poruchy příjmu potravy.7. Mentální anorexie a bulimie.8. Metodologie snižování nadváhy u dětí,9. historie a současnost.10. Zvláštnosti genderu při redukci nadváhy a obezity.11. Psychologické pozadí (strach z výsměchu, neúspěchu, úzkost, sociální zábrany apod.)12. Projekt.13. Prezentace.14. Intervence

Získané způsobilosti

Metodika screeningu nadváhy dětí a dospělých.

Literatura

GROGAN, S.:. Body Image. Praha: Grada Publishing, 2000. KUBÍK, V., STOILOV, S., HAINER, V.:. Fysiologie trávení a přeměny látek a energie. Praha: SPN, 1974. MÁČEK, M., VÁVRA, J.:. Fyziologie a patofyziologie tělesné zátěže. Praha: Avicenum, 1988. FRŰHAUF, P. A KOL.:. Fyziologie a patologie dětské výživy. Praha. Karolinum, 2000. HANREICH, I.:. Jídlo a pití malých dětí: co je to vlastně zdravá výživa? Praha: Grada Publishing, 2001. FIALOVÁ, L.:. Moderní body image - Jak se vyrovnat s kultem štíhlého těla. Praha: GRADA Publishing, 2006. KREJČÍ, M., BÄUMELTOVÁ, M.:. Projekt Týdny zdraví ve škole. Č. Budějovice: Jihočeská univerzita, 2001. FRAŇKOVÁ, S., DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V.:. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. Praha. Karolinum , 2003. KUBÍČKOVÁ, M.:. Vůle ke zdravému životu. Praha: ONYX, 1996.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, test znalostí.

Garant

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.