Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplik. pohyb. aktiv. pro postižené III (KZV / POSB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / POSB3 - Aplik. pohyb. aktiv. pro postižené III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PřednáškyAplikované pohybové aktivity u osob s disabilitou.Přehled základních pojmů se zaměřením na volný čas (volný čas, funkce a význam volného času)Výchova ve volném čase, volný čas a životní styl lidí s postižením.Současný stav a tendence vývoje aktivit ve volném čase v APASpecifika rekreačních aktivit v APA.Letní pohybové aktivity osob s disabilitou.Zimní pohybové aktivity osob s disabilitou.Platní charty vyhlášky, zákony pro osoby s postižením.Zážitková pedagogika v APA vysvětlení pojmů a charakteristika společných vztahů, základní teoretická východiskaSeminářeRealizace projektu - 4 hodiny

Získané způsobilosti

Realizace teoretických znalostí v praxi. Organizování a vedení praktických hodin pohybových aktivit. Samostatná tvorba intervenčního pohybového programu u zvolené klientely.

Literatura

ŠTĚRBOVÁ, D. Rodiny s postiženými dětmi ?Tak trochu jiné? rodiny?. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3459-9.JANEČKA, Z. a kol. Vybrané kapitoly ze sportu osob se zdravotním postižením. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-3107-9.TILINGER, P., A. LEJČAROVÁ a kol. Sport osob s intelektovým postižením. Praha: Karolinum, 2012. ISBN 978-802-4620-374.JEŠINA, O., Z. HAMŘÍK a kol. Podpora aplikovaných pohybových aktivit v kontextu volného času. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2946-5.BLÁHA, L. Pohybové aktivity a zrakově postižení: Problémy a možnosti. Bystrica: Univerzita Mateja Bela, 2012. ISBN 978-80-557-0125-7.

Požadavky

Aktivní účast ve všech hodinách. Úspěšné absolvování písemného testu - teoretické znalosti (klasifikačně odstupňován).

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.