Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce a řízení (KZV / PPŘNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PPŘNK - Psychologie práce a řízení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-historie psychologie práce a řízení ve vychovatelství-profil všech aplikovaných disciplín a jejich uplatnění a praxi-pracovní podmínky, práce a zdraví-pracovní výkonnost, zátěž, způsobilost-podniková identita a kultura, politika v organizaci-řízení lidských zdrojů-sociální komunikace, řešení konfliktů, poradenství

Získané způsobilosti

Součástí aplikované psychologie práce je oblast psychologie personální, inženýrské, řízení, ekonomické, dopravy, reklamy a průzkumu trhu.Aplikace nabízí své teoretické principy, strategie a praktické metody, které jsou ověřovány v reálném pracovním světě.

Literatura

Bedrnová,E.,Nový,I.:. Psychologie a sociologie v řízení firmy, Praha, 1993, Grada. Koubek,J.:. Řízení lidských zdrojů, Praha, 2002, Grada. Nekonečný,M.:. Sociální psychologie a organizace, Praha, 2005, Grada. Štikar,J.,Rymeš,M.,Riedl,K.,Hoskovec,J.:. Základy psychologie práce a organizace, Praha 1998, Karolinum KU.

Požadavky

schopnost realizace projektu, případové studie, zadávání a vyhodnocování metod - např. sémantický diferenciál, odborné referáty a jejich prezentace, seminární práce

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková

Vyučující

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková