Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplik. pohyb. aktiv. pro postižené III (KZV / PSK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PSK3 - Aplik. pohyb. aktiv. pro postižené III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:Paralympijský výbor.Český paralympijský výbor a jeho aktivity.Paralympijské školní dny" v různých formách.Aplikace integračních dní pro osoby s postižením v praxi - srovnání dílčích aktivit v rámci ČR.Ženy a sport.Aplikované pohybové aktivity u osob se hluchoslepotou.Letní pohybové aktivity a pobytové akce pro osoby s postižením.Zimní pohybové aktivity a pobytové akce pro osoby s postižením.Sexualita osob se zdravotním postižením.Platní charty vyhlášky, zákony pro osoby s postižením.Speciální problematika osob s postižením.Seznámení se a návštěva soukromého zařízení pro osoby s postižením.Opakovací hodina.Teoretický písemný test.

Získané způsobilosti

Realizace teoretických znalostí v praxi. Účast na Speciální olympiádě pro osoby s mentálním postižením. Organizování a vedení praktických hodin pohybových aktivit. Samostatná tvorba intervenčního pohybového programu u zvolené klientely.

Literatura

VÁLKOVÁ, H., VUTE, R.:. Adapted Physical Activities in Central Europe. Olomouc: Palacký university 1998. Winnick, J. P. Adapted Physical Education and Sport, Human Kinetics. 1992. Říčan, P., Krejčířová, D. :. Dětská klinická psychologie. Praha:Grada Publishing, 1995. DePauw, K. P., Gavron, S. J. Disability and Sport Human Kinetics. 1995. Janoušek, J.:. Metody sociální psychologie. Praha, SPN, 1986. Bartko, D.:. Moderní psychohygiena. Praha: Pyramida,1980. Janečka, Z. :. Motor competence of 7-10 year old children with visual disabilities. Acta Univ. Palacki, Olomouc. Gymn., 29 (2), 47-53. Matoušek, O. :. Potřebujete psychoterapii? Praha: Portál, 1995. Helus, Z. :. Psychologické problémy socializace osobnosti. Praha: SPN ,1976. Nakonečný:. Psychologie osobnosti. Praha, Academia, 1995. Válková, H. :. Socializace mentálně postižených prostřednictvím pohybových aktivit. Olomouc: FTK UP, 2000. Kábele, F. TV mládeže vyžadující zvláštní péči, SPN, Praha. 1988. Stuchlíková, I.:. Úvod do psychologie emocí. České Budějovice, PF JU, 1998. Balcar, K. Úvod do studia ps. osobnosti, Chrudim, MACH. 1991. Kvapilík, J., Černá, M. :. Zdravý způsob života mentálně postižených. Praha: Avicenum ,1990.

Požadavky

Aktivní účast ve všech hodinách. Úspěšné absolvování písemného testu - teoretické znalosti (klasifikačně odstupňován).

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.