Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychomotorika (KZV / PSMB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PSMB - Psychomotorika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a cvičení:1. Pohybové aktivity, motorické učení.2. psychomotorika jako pohybová aktivita.3. Postavení psychomotoriky v systému věd.4. Psychomotorika a zdraví.5. Duševní hygiena.6. Hra v psychomotorice. Herní zásady v psychomotorice.7. Prvky psychomotoriky, psychomotorické činnosti, psychomotorické pomůcky.8. Rozvoj jemné motoriky.9. Rozvoj hrubé motoriky.10. Rozvoj spolupráce a komunikace.11. Rozvoj koordinace pohybů, orientace v prostoru.12. Rozvoj rovnováhy, hry s různými pomůckami.13. Senzomorotická cvičení.14. Praktické výstupy studentů.Zápočtové požadavky: Aktivní účast v praktické výuce, seminární práce.

Získané způsobilosti

Tvořivá výchova pohybem. Aktuální realizace podle potřeb klientů.

Literatura

Adamírová, J. :. K psychomotorice ve zdravotní tělesné výchově. Těl. Vých. Sport. Mlád., 59, č.2, s. 16-18, 1993. Blahutková, M., Koubová, J. :. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1995. Blahutková, M. :. Psychomotorika. Brno: MU 2003. Blahutková, M., Sebera, M. :. Uplatnění psychomotoriky u nemocných dětí. Studia Kinanthropologica, II, 2001, (2) m 154-155, 2001. Blahutková, M., Pavlínková, Z. :. Využití netradičního nářadí v hodině tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ. Brno: CDVU MU, 1999. Hálková, J. :. Zdravotní tělesná výchova: speciální učební texty, I. část. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2004.

Požadavky

Aktivní účast v praktické výuce, seminární práce.

Garant

Mgr. Michaela POSPÍŠILOVÁ