Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychomotorika (KZV / PSMN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PSMN - Psychomotorika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cíle psychomotoriky2. Rozvoj psychických funkcí3. Vnímání pohybu, ideomotorika a motorické chování.4. Body - image, zkušenosti o sobě samém, identita.5. Kooperace.6. Hra bez pomůcek a s pomůckami.7. Relaxace a regenerace.8. Pohybové učení lidí s hendikepem.9. Působení barev v psychomotorice.10. Psychomotorika pro děti.11. Psychomotorika pro dospělé.12. Balanční psychomotorická cvičení.13. Videoprojekce.14. Zápočty.

Získané způsobilosti

Organizovat psychomotoriké activity v edukaci zdraví.

Literatura

SZABOVÁ, M.:. Cvičení pro rozvoj psychomotoriky. Praha: Portál, 1999. NEUMAN, J.:. Dobrodružné hry v tělocvičně. Praha: Portál, 2001. HOGENOVÁ, A.:. Kvalita života a tělesnost. Praha: Karolinum, 2002. MAZAL, F.:. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2000. MARKOVÁ, Z.:. Pohybové hry do tříd a družin. Praha: Grada Publishing, 2005. HERMOVÁ, S.:. Psychomotorické hry. (2. vydání). Praha: Portál, 1994. BLAHUTKOVÁ, M., KOUBOVÁ, J.:. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: CDVU MU, 1995. BLAHUTKOVÁ, M.:. Psychomotorika. Brno: MU, 2003. BLAHUTKOVÁ, M., PAVLÍNKOVÁ, Z.:. Využití netradičního nářadí v hodině tělesné výchovy na 1.stupni ZŠ. Brno: CDVU MU, 1999. HÁLKOVÁ, J.:. Zdravotní tělesná výchova: speciální učební texty, I.část. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2004.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, test znalostí.

Garant

Mgr. Michaela POSPÍŠILOVÁ