Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika sportu (KZV / PSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PSN - Pedagogika sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní terminologie související s předmětem:Význam pohybových aktivit formou rekreačního, výkonnostního či vrcholového sportu v životě dětí a mládeže. Kvalita sportovního prožitku, zážitku a výkonu.Sport jako způsob formování osobnosti.Společenský, psychologický a biosociální kontext sportovních činností.Základní didaktické principy jednotlivých sportovních odvětví.Věkové zvláštnosti při realizaci pohybových aktivit.Pohybové aktivity osob se zdravotním postižením.Osobnost sportovního edukátora.

Získané způsobilosti

Schopnost samostatné a tvůrčí realizace v praxi (vedení edukačních pohybových jednotek).

Literatura

SCHINKE, R.:. Cultural sport psychology. Champaign Il: Human Kinetics, 2009. KIRCHNER, J.:. Emotivní pohybové aktivity jako součást kvality života. Ústí nad Labem: PF UJEP, 2007. SEKOT, A.:. Kapitoly ze sportu. Brno: MU FSS, 2004. SVOBODA, B.:. Pedagogika sportu. Praha: Karolinum, 2007. KARÁSKOVÁ, V.:. Pohybové aktivity s aplikací mezipředmětových vztahů a vazeb. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. ČECHOVSKÁ, I., TŮMA, M.:. Pohybové aktivity v biosociálním kontextu. Praha: Karolinum, 2009. KIRCHNER, J.:. Psychologie prožitku a dobrodružství : pro pedagogiku a psychoterapii. Brno: Computer Press, 2009. SLEPIČKA, P., HOŠEK, V., HÁTLOVÁ, B.:. Psychologie sportu. Praha: Karolinum, 2009. MORAVEC, R.:. Teória a didaktika športu. Bratislava: FTVŠ Univerzity Komenského v Bratislavě, 2004. KORČEK, V.:. Úvod do metodologie športovej edukológie. Bratislava: Vydavatelstvo STU, 2004.

Požadavky

Samostatná příprava a vedení sportovních aktivit (edukačních jednotek v praxi): plánování, evidence, didaktické principy a zákonitosti motorického učení, rozvoj pohybových schopností a dovedností, vyhodnocování a kontrola pohybové přípravy.

Garant

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Emil Řepka, CSc.