Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie sportu a tělesných cvičení (KZV / PSTCN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PSTCN - Psychologie sportu a tělesných cvičení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vliv sportu na psychiku člověka.2. Vnímání pohybu, kinestéze, ideomotorický trénink.3. Emoce ve sportu.4. Motivace a motorické učení.5. Vliv sportovní činnosti na rozvoj osobnosti žáka.6. Uplatnění pohybových a sportovních aktivit při resocializaci mládeže.7. Využívání pohybových a sportovních aktivit ke snižování stresu, úzkosti a depresivních stavů.8. Výzkumné metody v psychologii sportu.9. Sociální interakce ve sportu.10. Efektivnost skupiny,11. Psychologické zvláštnosti vedení dětí a mládeže.12. Psychosociální aspekty sportovní činnosti dívek.13. Evropské a mimoevropské trendy pohybové rekreace. Well - being. Shrnutí, vztah psychiky a motoriky člověka.14. Shrnutí

Získané způsobilosti

Motivace k výkonu, regulace aktuálních psychických stavů klientů v oblasti sportu. Diagnostická činnost učitele, cvičitele. Efektivnost skupiny.

Literatura

HORN, T. S.:. Advances in Sport Psychology. Leeds: Human Kinetics, 1992. Proceedings of the XI. European Congress of Sport Psychologie. Chalkidiki 2007. SLEPIČKA, P.:. Psychologie koučování. Praha: Olympia, 1987. VANĚK, M. A KOL.:. Psychologie sportu. Praha: SPN, 1980. KREMER, J., SCULLY, D.:. Psychology in sport. London: Taylor and Francis Ltd, 1994. SEILER, R., STOCK, A.:. Psychotrénink ve sportu a v životě. Praha: Olympia, 1996. KREJČÍ, M.:. Uplatnění jógy v resocializačním procesu. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 1998.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, test znalostí. Osvojení poznatků v oblasti psychologie sportu a jejich aplikace v praxi cvičitele a trenéra.

Garant

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Jiří Havlík, DrSc.Mgr. et Mgr. Josef Havlíkdoc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.