Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní terapie ve výchově ke zdraví (KZV / PTVNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PTVNK - Pracovní terapie ve výchově ke zdraví, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce na PC, připojení k internetu.Vybraná témata jsou předmětem konzultací, které mají charakter u tutoriálu. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím). Studijní literatura: viz literatura uvedená níže.Témata k samostudiu:Vymezení terminologie ergoterapie.Práce s edukantem při pracovní terapii.Pracovní terapie v dětském věku.Úloha her a hraček v ergoterapii, neurofyziologické techniky.Pracovní terapie u stárnoucí populace - zvláštnosti erogoterapie u různých skupin vyššího věku, kondiční a kreativní činnosti, soběstačnost, pomůcky.Pracovní terapie při postižení ruky.Témata ke konzultacím:Pracovní terapie při různých druzích postižení.Sociálně právní ochrana.Stárnoucí populace a postižených.Témata k seminárním pracím - individuální práce studentů:PPT prezentace zadaného tématu. Hodnocení individuálních výkonů a korekce informací získaných samostudiem.

Získané způsobilosti

Nácvik pracovních a sociálních schopností za účelem dosažení samostatnosti v osobním, sociálním a pracovním životě.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ:. Edukace a rehabilitace zrakově postižených na prahu nového milenia, Hradec Králové: Gaudeamus,2002. KLUSOŇOVÁ, E. ŠPIČKOVÁ, J.:. Ergoterapie I. Avicenum, Praha, 1990. PFEIFFER, J.:. Ergoterapie II. Avicenum, Praha, 1990. TROJAN, S., PFEIFFER, J., VOTAVA, J.:. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka, Praha: Grada, 2001. FAKTOROVÁ, M.:. Information about Occupational Therapy in the Czech Republic. Published by Česká asociace ergoterapeutů. 2002. HÁTLOVÁ, B.:. Kinezioterapie v léčbě psychiatrických onemocnění, Praha: Karolinum, 2002. KUBÍČOVÁ, Z., KUBÍČE, J.:. Kompenzační a didaktické pomůcky pro děti a žáky s tělesným postižením v mateřské a základní škole, Praha: Septima, 2001. KOLEKTIV AUTORŮ:. Léčebná rehabilitace, Praha: H+H,1994. KRIVOŠÍKOVÁ, M.:. Metody a přístupy aplikované v ergoterapii u fyzického postižení. Elearningová přednáška z předmětu Teorie ergoterapie. MZ ve spolupráci s NCO NZO: Jak získat Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu- odpovědi na často kladené dotazy. NCO NZO, 2007. PFEIFFER, J.:. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. In Votava, J. a kol: Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. SOSNA, A.:. Náhrada kyčelního kloubu, Praha: Triton, 2003. KLIVAR, M.:. Nová arteterapie v psychopedii, Praha: Balt-East,2002. VODÁKOVÁ, J.:. Speciální pracovní výchova a ergoterapie, Praha: UK, 2003. MÜLLER, O.:. Terapie ve speciální pedagogice, Olomouc: UP v Olomouci, 2005, ISBN 80-244-1075-3. JANKOVSKÝ, J.:. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, Praha: Triton, 2001. VOTAVA, J. a kol.:. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením, Praha: Karolinum, 2003. VÁGNEROVÁ, M.:. Úvod do vývojové psychopatologie I, Liberec: TUL, 2002. VÁGNEROVÁ, M.:. Úvod do vývojové psychopatologie II. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2003. PEŠATOVÁ, I.:. Vybrané kapitoly ze speciální pedagogiky se zaměřením na oftalmopedii. 1. díl. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 1999.

Požadavky

100% účast na seminářích, individuální úkol zaměřený na pracovní terapii dle výběru studenta (z hlediska věku, pohlaví, postižení, indikace psychického stavu)

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.