Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předp. uplatňování vých.aspektů ve výž. (KZV / PVANK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / PVANK - Předp. uplatňování vých.aspektů ve výž., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Potravinové surovinyInženýrské a biochemické procesy při výrobě potravinVlivy technologických procesů na výživovou hodnotu, zdravotní bezpečnost a jakost potravin.Ochranná funkce obalů, obalové prostředky.Technologie sacharidových surovin.Technologie zpracování surovin živočišného původuFermentační technologie - sladařství, lihovarnictví, pivovarnictví, vinařství, výroba octa a droždí, fermentovaná mléka a probiotika,Technologie tuků a olejů.Zpracování ovoce a zeleniny, výroba nealkoholických nápojů, minerální, kojenecké, balené vody.Základy stolování.Časování příjmu potravy a jeho vliv na tělesnou hmotnost.Psychologické aspekty příjmu potravin

Získané způsobilosti

Odborné kompetence v oblasti adekvátní aplikace zdravé stravy

Literatura

STEINHAUSER, L. A KOL.:. Hygiena a technologie masa. Brno: LAST, 1995. KALAČ, P., ŠPIČKA, J.:. Složení lipidů sladkovodních ryb a jejich význam v lidské výživě. Č. Budějovice: JU ZF, 2006. KUČEROVÁ, J.:. Technologie cereálií. Brno: MZLU, 2004. KADLEC A KOL.:. Technologie potravin I. Praha: VŠCHT, 2002. KADLEC A KOL.:. Technologie potravin II. Praha: VŠCHT, 2002. SEDLÁČKOVÁ, H., OTOUPAL, P.:. Technologie přípravy pokrmů I. Praha: Fortuna, 1998. Výživa a potraviny- časopis České společnosti pro výživu. ISSN 1211-846X. Zákon o potravinách a tabákových výrobcích č. 306/2000 Sb.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, seminářích, cvičeních.

Garant

prof. Ing. Milan Pešek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.