Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekreace a volný čas (KZV / RVČB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / RVČB - Rekreace a volný čas, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:1. Současný způsob života a význam rekreace. Teoretická východiska využívání volného času. Zdravý životní styl.2. Výchova ke zdraví. Metody výchovy ke zdraví.3. Zdraví a jeho determinanty. Člověk a životní prostředí.4. Rekreační aktivity a místo tělovýchovných aktivit mezi nimi.5. Prevence. Prevence nejčastějších onemocnění. Kuřáctví, alkohol. Drogy a gambling.6. Pohyb jako prevence onemocnění pohybového aparátu. Páteř, kloubní systém.7. Výživa. Pyramida zdravé výživy.8. Zásady a metody vedení rekreační tělesné výchovy. Nejčastější druhy sportovně rekreačních aktivit.9. Zařízení a areály pro rekreaci. Rekreace jako součást cestovního ruchu.10. Rekreace u zdravotně oslabených a postižených.11. Pohybová rekreace žen. Pohybová rekreace dětí a mládeže. Specifika zdraví a pohybové rekreace seniorů.12. Stres, mentální hygiena. Relaxace, význam odpočinku. Základní relaxační techniky.13. Sociálně psychologické aspekty rekreační tělesné výchovy.14. Vyhodnocení semestrálních prací, test.Podmínky ke zkoušce: aktivní účast ve výuce, absolvování testu základních znalostí, zpracování semestrální práce z oblasti rekreace.

Získané způsobilosti

Znalost druhů rekreace a schopnost přípravy rekreačních aktivit pro klienty.

Literatura

nullČasopisy Tělesná výchova a sport mládeže a Česká kinantropologie. Hrčka, J. - Drdácká, B. Rekreačná a telesná výchova a šport. Bratislava: SPN. 1992. KREJČÍ, M., BAUMELTOVÁ, M. Týdny zdraví ve škole. České Budějovice: JU 2001. WASSERBAUER, S. Výchova ke zdraví. SZÚ Praha, 1999.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, absolvování testu základních znalostí, zpracování semestrální práce z oblasti rekreace.

Garant

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.

Vyučující

Mgr. Radim Kokeš, Ph.D.doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.