Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie rodiny (KZV / SRU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / SRU - Sociologie rodiny, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rodina, primární skupina ve společnosti,2. Rodina jako součást makrosystému,3. Rodinné role, vztahy a vazby,4. Rodinné hodnoty (kolektivní a osobní),5. Postavení rodiny z hlediska kultury,6. Variabilita rodinných tradic,7. Rodinná etika,8. Rodinné události a vliv na jednotlivé členy rodiny,9. Rodina z pohledu dítěte, dospívajícího, dospělého a seniora,10. Plánování rodičovství a založení rodiny,11. Funkce rodiny,12. Komunikace v rodině a umění řešení konfliktu,13. Výchova ke zdraví v rodině,14. Shrnutí, kompetence pedagogického pracovníka.

Získané způsobilosti

Porozumět funkci rodiny a rozvíjet respekt k ostatním rodinným kulturám ve společnosti.

Literatura

MOŽNÝ, I.:. Česká společnost. Praha: Portál, 2002. HORSKÁ, P.:. Dětství, rodina a stáří v dějinách Evropy. Praha: Panorama, 1990. MAREŠ, P.:. Modernizace a česká rodina. Brno: Principál, 2003. MOŽNÝ, I.:. Sociologie rodiny. Praha: Slon, 2002.

Požadavky

Aktivní účast, spolupráce, absolvování testu.

Garant

Mgr. Petra Vojtová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína MOUČKOVÁMgr. Petra Vojtová, Ph.D.