Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sebevýchova a seberozvoj (KZV / SSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / SSN - Sebevýchova a seberozvoj, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce na PC, připojení k internetu.Vybraná témata jsou předmětem konzultací, které mají charakter u tutoriálu. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím). Studijní literatura: viz literatura uvedená níže.Témata k samostudiu:duševní hygiena a duševní zdraví, historie a způsoby rozvojesebevýchovava a seberozvoj ve vychovatelské praxidruhy psychoterapiekognitivně behaviorální terapieracionálně emoční terapiehlubinná psychoterapietransakční analýzaTémata ke konzultacím:psychologické technikycvičení a hrySeznamování a představovánísociální senzitivityemoční sebevyjádřenísebeotevřenízkvalitňování interpersonální komunikaceposkytování zpětné vazbypoznávání vztahů ve skupiněpřijetí druhýchzvyšování vnímavostiTémata k seminárním pracím - individuální práce studentů:relaxační postupy, pojem relaxace, Schultzův a Jakobsonův přístup k relaxačním cvičením.Relaxačně aktivační zásah.Jógové techniky dýchání a cvičení.Introspekce a technika sebedotazování.Vlivy pohybu a výživových zvyklostí na emoční stav člověka.Harmonizační cvičení ve skupině

Získané způsobilosti

Umět preventivně předcházet a čelit syndromu vyhoření ve vychovatelské profesi.

Literatura

JUNG, C., G.:. Duše moderního člověka. Brno: Atlantis, l994. POPPER, R. K.:. Otevřená společnost a její nepřátelé. Praha: Oikoymenh, l994. HALÍK, T.:. Proces individuace v pojetí hlubinné psychologie C. G. Junga. Pražská psychoterapeutická fakulta. Praha: Trigon, 1993. JACOBI, J.:. Psychologie C.G.Junga. Praha: Psychoanalytické nakladatelství, 1992. CAPPONI, V., NOVÁK, T.:. Sám sobě psychologem. Praha: Grada, 1992. LUKNIČ, S., L.:. Štvrtý rozmer podnikania - etika. Bratislava: Slovak Academic Press, 1994. LAUSTER, P. Sebevědomí. Praha: Knižní klub, 1993.

Požadavky

Práce na PC, připojení k internetu.Vybraná témata jsou předmětem konzultací, které mají charakter u tutoriálu. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím). Studijní literatura: viz literatura uvedená níže.

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.