Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tanec a taneční terapie (KZV / TATK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / TATK - Tanec a taneční terapie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:Tanec definice, rozdělení.Druhy tanců vhodných pro taneční terapie a jejich aplikace ego v tancování.Výběr klubu, trenéra.Prostory a čas denní ziskání nadšení pro tanec a vedení.Správné vedení treninku.Držení při tanci.Nebezpečí zranění.Správná výživa.Držení těla.Pitný režim.Standardní tance.CountryLatinskoameriskéDisko

Získané způsobilosti

Zvládnutí práce s tělem v pohybu a v prostoru. Praktické osvojení základů tance.

Literatura

Zenkl L. ABC hudební nauky. Praha: Supraphon, 1991. Mihule J., Stastná D.:. Didaktika rytmické gymnastiky, UK, Praha 1984. Kroeschlová J.:. Nauka o pohybu, 1975. Smolík P.:. Pohybová výchova, MF, Praha 1985. Kroeschlová E.:. Pohybové etudy, Orbis, Praha 1963. Landsfeld, Z., Plamínek, J.:. Technika latinskoamerických tanců ,2000. Landsfeld, Z., Plamínek, J.:. Technika standardních tanců, 1999.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, zvládnutí základů tanců.

Garant

PaedDr. Jaroslava Tenglová

Vyučující

PaedDr. Jaroslava Tenglová