Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k dentální hygieně (KZV / VDHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VDHP - Výchova k dentální hygieně, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení základních pojmů vztahujících se k dentální hygieně2. Histologie, embryologie a morfologie chrupu3. Orální ekosystém, patogenní vlastnosti orálních mikroorganismů4. Stavba parodontu a druhy onemocnění chrupu. Parodontóza5. Výživa6. Ústní hygiena - základní pokyny, použití dentálních pomůcek7. Preventivní programy péče o chrup pro různé věkové skupiny8. Vliv ústní hygieny na celkový stav organismu9. Metody a postupy vedoucí k hygieně dutiny ústní, včetně implementace efektivních způsobů moderní péče10. Vytvoření edukačního programu zaměřeného na výchovu k dentální hygieně11. Rozbor dotazníků12. Vlastní prezentace13. Vlastní prezentace14. Zápočty.

Získané způsobilosti

Student zná metody k získání a udržení optimálního orálního zdraví ve všech věkových skupinách.

Literatura

Broukal, Z., Jarolímková S.:. Aby zuby nebolely. Praha: EB, 2002. ČIHÁK, R.:. Anatomie 2. Praha: Grada, 2002. Sinělnikov, R. D.:. Atlas anatomie člověka. Praha: Státní zdravotnické nakladatelství, 1965. další podle pokynů vyučujícího. Botticelli, T., A.:. Dentální hygiena, teorie a praxe. Praha: Quintessenz, s.r.o, 2002. Čierny, M., Kovaľová E.:. Orálna hygiena I. Pavol Šidelský: Akcent Print, 2006. Kilián, J.:. Prevence ve stomatologii. Praha: Galén, 1999. Marthaler, M., T.:. Škody na chrupu jsou zamezitelné aneb jak si udržet zdravé zuby. Profimed, s.r.o, 1999. Langmeier, J., Krejčířová, D.:. Vývojová psychologie. Grada, Praha 2006. Votrubová, M.:. Základy paradontologie v poznámkách. Praha: Soukromá vyšší zdravotnická škola pro dentální hygienistky. Zounarová, Z.:. Zdravý úsměv. Era - nakladatelství, 2008.

Požadavky

90% účast v seminářích, odevzdání seminární práce, vytvoření edukačního programu zaměřeného na výchovu k dentální hygieně

Garant

Mgr. Michaela POSPÍŠILOVÁ