Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa a kvalita potravin II (KZV / VPN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VPN2 - Výživa a kvalita potravin II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Složení a vlastnosti sacharidů a potravin s převládajícím zastoupením těchto živin2. Složení a vlastnosti bílkovin a potravin s bohatým obsahem bílkovin3. Složení a vlastnosti tuků a tučných potravin4. Potraviny pro zvláštní výživu a potravinové doplňky5. Bezpečné potraviny6. Kvalitativní a kvantitativní nároky na výživu a výběr potřebných potravin pro běžnou a speciální výživu7. Zdravotní bezpečnost potravin a jejich kontaminace8. Aditivní a antinutriční látky ve výživě9. Systémové řízení jakosti potravin10. Sacharidy v potravinách a umělá sladidla11. Bílkoviny rostlinného a živočišného původu v potravinách a jejich odlišné nutriční vlastnosti12. Funkce tuků ve výživě13. Vlastnosti jednotlivých druhů tuků z hlediska oxidace , trvanlivosti a prevence výskytu civilizačních chorob14. Biopotraviny

Získané způsobilosti

profesní kompetence v oblasti podpory zdravého životního stylu

Literatura

MOUDRÝ, J.:. Bioprodukty. Praha: Institut výchovy a vzdělávání Mze ČR, 1997. VELÍŠEK, J.:. Chemie potravin I. Tábor: Ossis, 1999. VELÍŠEK, J.:. Chemie potravin II. Tábor: Ossis, 1999. VELÍŠEK, J.:. Chemie potravin III. Tábor: Ossis, 1999. KODL, J., TUREK, B.:. Přídatné a aromatické látky, kontaminanty a potravinové doplňky. Praha: ÚZP, 1998. PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P.:. Základy výživy. Praha: Svoboda Servis, 2002.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, ve cvičeních.

Garant

prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Ing. Bc. Markéta KASTNEROVÁ, Ph.D.prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.MUDr. Ing. Bc. Markéta KASTNEROVÁ, Ph.D.prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.