Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa a kvalita potravin I (KZV / VPNK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VPNK1 - Výživa a kvalita potravin I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kvalitativní a kvantitativní nároky na výživu2. Výživová specifika kojenců a dětí3. Výživová specifika dospívajících4. Výživová specifiky při fyzické aktivitě5. Poruchy v příjmu potravy- mentální anorexie a bulimie6. Nadměrný příjem potravy a obezita7. Výživa dospělých a seniorů8. Nutriční a kvalitativní nároky na výživu9. Požadavky na výživu výkonnostních sportovců10. Dietní režimy u vybraných druhů chorob, dietní systémy ve zdravotnických zařízeních.11. Výživa a reklama.12. Alternativní směry stravování13. Výživa jako ochranný faktor14. Individuální stravovací potřeby

Získané způsobilosti

profesní kompetence v oblasti podpory zdravého životního stylu

Literatura

FRÜHAUF, P. A KOL.:. Fyziologie a patofyziologie dětské výživy. Praha : Karolinum, 2000. DLOUHÁ, R.:. Výživa - přehled základní problematiky. Praha : Karolinum, 1998. PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P.:. Základy výživy. Praha: Svoboda Servis, 2002. KUNOVÁ, V.:. Zdravá výživa. Praha: Grada, 2004.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, ve cvičeních.

Garant

prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.