Předmět Výživa a kvalita potravin I (KZV / VPNK1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VPNK1 - Výživa a kvalita potravin I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Kvalitativní a kvantitativní nároky na výživu2. Výživová specifika kojenců a dětí3. Výživová specifika dospívajících4. Výživová specifiky při fyzické aktivitě5. Poruchy v příjmu potravy- mentální anorexie a bulimie6. Nadměrný příjem potravy a obezita7. Výživa dospělých a seniorů8. Nutriční a kvalitativní nároky na výživu9. Požadavky na výživu výkonnostních sportovců10. Dietní režimy u vybraných druhů chorob, dietní systémy ve zdravotnických zařízeních.11. Výživa a reklama.12. Alternativní směry stravování13. Výživa jako ochranný faktor14. Individuální stravovací potřeby
Získané způsobilosti
profesní kompetence v oblasti podpory zdravého životního stylu
Literatura
FRÜHAUF, P. A KOL.:. Fyziologie a patofyziologie dětské výživy. Praha : Karolinum, 2000. DLOUHÁ, R.:. Výživa - přehled základní problematiky. Praha : Karolinum, 1998. PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P.:. Základy výživy. Praha: Svoboda Servis, 2002. KUNOVÁ, V.:. Zdravá výživa. Praha: Grada, 2004.
Požadavky
Aktivní účast ve výuce, ve cvičeních.
Garant
prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.
Vyučující
prof. Ing. Milan Pešek, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.