Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vychovatelská praxe III, souvislá (KZV / VPSN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VPSN3 - Vychovatelská praxe III, souvislá, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe 14 dní - 8 hodin denně spolupracovat v organizaci.V pedagogicko výchovném či vzdělávacím zařízení, v organizaci zabývající se prací s dětmi a mládeží, popř. s rodinami. V mimořádných případech se může student účastnit v rámci praxe i v institucích, které rozvíjejí zdravý životní styl pro děti a mládež, popř. i dospělých osob.

Získané způsobilosti

komunikace, spolupráce, vedení intervenční jednotky, umět si hrát s dětmi, znalost základních pravidel zdravého životního stylu, respektovat odlišnost

Literatura

MATĚJČEK, Z.:. Co děti nejvíce potřebují. Praha: Portál, 1996. HOSKOVEC, J.:. Duševní hygiena a prevence zátěže. Praha: SPN, 1984. MARÁDOVÁ, E. KUBRICHOVÁ, L.:. Péče o dítě pro 8.-9. ročník základní školy a odpovídající ročníky víceletého gymnázia. Praha: á Fortuna, 1998. 63 s. Sg. C 292.457. NELEŠOVSKÁ, A.:. Pedagogická komunikace v teorii a praxi. Praha: Grada, 2005. MATOUŠEK, O.:. Práce s rizikovou mládeží. Praha: Portál, 1996. PELÁNEK, R.:. Příručka instruktora zážitkových akcí. Praha: Portál, 2008. KŘIVOHLAVÝ, J.:. Psychologie zdraví. Praha: Portál, 2001. KOPŘIVA, P., NOVÁČKOVÁ, J., NEVOLOVÁ, D. et al.:. Respektovat a být respektován. Kroměříž: Spirála, 2008. ŠPECIÁNOVÁ, Š.:. Sociálně právní ochrana dětí: Praha: Vzdělávací institut ochrany dětí, 2007.36 s. GAVORA, P.:. Učitel a žáci v komunikaci. Brno: Paido, 2005. MATOUŠEK, O.:. Ústavní péče. Praha: Sociologické nakladatelství, 1999. 159 s. Sg. C 295.899. KUBÍČKOVÁ, M.:. Vůle ke zdravému životu. Praha: Onyx, 1996. WEIKERT, A.:. Výchova dítěte. Jihlava: Jan Vašut s.r.o.,2007. Zdraví 21. Dokument mezinárodní zdravotnické organizace WHO. VONDRUŠKA, V.:. Zdravý životní styl aneb prevence založená na důkazech. Hradec Králové: Ústav tělovýchovného lékařství FN a LFUK, 2002. PODLAHOVÁ, L.:. Ze studenta učitel- student - praktikant - začínající učitel. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002.

Požadavky

spolupráce, plnění úkolů, projevení zájmu

Garant

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.

Vyučující

Mgr. Zuzana Kornatovská, Ph.D., DiS.