Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vegetariánství a zdravý životní styl (KZV / VŽSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / VŽSB - Vegetariánství a zdravý životní styl, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:1. Vegetariánství a souvislosti se zdravým životním stylem.2. Bio produkty.3. Zdravotní důsledky vegetariánství.4. Přehled vegetariánství, typy.5. Opakování.6. Historie vegetariánství.7. Nutriční rozvaha pro vegetariány.8. Vegetariánství v průběhu života - děti, adolescenti, těhotné ženy, starší dospělí, sportovci atd.9. Opakování.10. Vegetariánská strava a léčba chronických onemocnění.11. Osobní zkušenosti z mnohaletého vegetariánského způsobu života přednášející.12. Ekologie a vegetariánství.13. Opakování.14. Zápočtová hodinaPodmínky pro zápočet: Aktivní účast v hodinách. Zvládnutí základních pravidel sportovních her.

Získané způsobilosti

Znalost vegetariánského životního stylu a jeho benefitů pro zdraví člověka

Literatura

Krejčí, M.:. Jóga v praxi pedagoga. České Budějovice: PF JU 1995. Krejčí, M.:. Setkání s jógou. České Budějovice: EMGrafika 2004. Krejčí, M., Bäumeltová, M.:. Týdny zdraví ve škole. České Budějovice: PF JU 2002. Klepišová, K.:. Vegetariánská strava - Stanovisko Americké dietetické asociace a kanadských dietologů. Brno ČSVV 2004. Wisniewska - Roszkowska, K.:. Vegetariánství. Brno: Salvo 1990. Bukovský, I.:. Vegetariánství dieťaťa. Martin:Nový život TURCA 2000. Vrbová, T.:. Vím, co jím. Praha: EcoHouse 2001. ISBN 80-238-7504-3.

Požadavky

Aktivní účast

Garant

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.