Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdrav.benefity adekvát. pohyb.aktivit II (KZV / ZBNK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / ZBNK2 - Zdrav.benefity adekvát. pohyb.aktivit II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, odborná terminologie, charakteristika AdPA, možnosti využití a aplikace.2. Monitoring AdPA, výpočet energetické potřeby organismu, odhad energetické náročnosti AdPA, sledování parametrů AdPA.3. Začínáme - vstupní testování, stanovení cílů při dodržení pravidel sportovního tréninku.4. Chůze jako základ AdPA, charakteristika, možnosti a využití, fyziologická odezva, rychlost.5. Nácvik zdravé chůze, modifikace cvičení.6. Dynamická chůze.7. Chodecký trénink a jeho dimenzování vzhledem k vstupním proměnným.8. Nordic Walking - charakteristika, možnosti využití, fyziologická odezva, rychlost.9. Nácvik chůze s holemi, délka a frekvence kroku, nastavení holí, NW v terénu.10. Trénink NW a jeho dimenzování vzhledem k vstupním proměnným.11. Jogging - charakteristika, možnosti využití, fyziologická odezva, rychlost.12. Jogging - intervalový trénink.13. Fartlek- tréninkové metody souvislého charakteru.14. Závěrečné testování, komparace zjištěných výsledků, závěry pro klinickou praxi.

Získané způsobilosti

Zvládnutí techniky vybraných pohybových aktivit na aplikační úrovni. Vypracování tréninkového cyklu se specifikací.

Literatura

BERNARD, T.:. Chůze. Praha: Prostor, 2005. ŠAFRÁNEK, J.:. Kolo pro děti i jejich rodiče. Praha: Portál, 2000. KŘIVSKÁ, J.:. [překlad]. 2009. Nordic walking: od sportu k aktivitám pro zdraví. Praha: Svojtka & Co, 2009. RÜDIGER, M.:. Síla chůze. Praha: Ottovo nakladatelství s.r.o., 2002. SCHNEEWEIß, Ch.:. Sněžnice. Praha: Grada, 2007.

Požadavky

Aktivní účast, test znalostí

Garant

Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.