Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní tělesná výchova II (KZV / ZTN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / ZTN2 - Zdravotní tělesná výchova II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Oslabení kardiovaskulárního systémuKoordinační a balanční cvičení I.Koordinační a balanční cvičení IIZdravotní tělesná výchova starších osobKondiční cvičení pro senioryZdravotní tělesná výchova postiženýchCvičení při nadváze a obezitěOslabení gynekologickáFormy aplikované tělesné výchovyCvičení na velkých míčíchTestování pohybového systémuTestování zkrácených svalůOrtostatická a ruffinerova zkouška, cvičení pro kardiakyZákladní výchozí polohy paží, spinální cvičení

Získané způsobilosti

Diagnostika zdravotního oslabení, aplikace vhodného typu cvičení, sestavení individuálního kompenzačního plánu.

Literatura

RIEGROVÁ, J., ULBRICHOVÁ, M.:. Aplikace fyzické antropologie v tělesné výchově a sportu: (příručka funkční antropologie). Olomouc: UP, 1993. BLAHUŠ, P., KOVÁŘ, R.:. Aplikace vybraných statistických metod v antropomotorice. Praha: SPN, 1988. MĚKOTA, K., BLAHUŠ, P.:. Motorické testy v tělesné výchově. Praha: SPN, 1983. MATOUŠOVÁ, M., HORÁKOVÁ, D.:. Zdravotní tělesná výchova: metodické texty pro cvičitele. Praha: Onyx, 1996. ADAMÍROVÁ, J.:. Zdravotní tělesná výchova v dospělém věku. Praha: Horizont, 1987.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, test znalostí.

Garant

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Milada Krejčí, CSc.Mgr. Michaela POSPÍŠILOVÁMgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.