Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravý životní styl (KZV / ZŽSTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZV / ZŽSTB - Zdravý životní styl, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na seznamování s moderním pohledem na životní styl, ve kterém hraje prioritu dostatek pohybu, zdravá výživa, korekce tělesné hmotnosti, schopnosti odolávat stresu a umět relaxovat spolu s dalšími atributy. To vše je předkládáno na podkladě osobního vztahu a zkušeností s uvedenými atributy při respektování osobnostních zvláštností oslovených jedinců.

Získané způsobilosti

Student bude schopen posoudit aspekty životního stylu z hlediska zdravotní vhodnosti, popř. negativního působení na zdraví.

Literatura

Havlíčková, L. a kol. Fyziologie tělesné zátěže, Praha. 1994. Praško, J. Jak se zbavit napětí, stresu a úzkosti. Praha, Grada. Křivohlavý, J. Psychologie zdraví. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-551-2.Konopka, P. Sportovní výživa. České Budějovice, Koop. FOŘT, P.:. Výživa pro dokonalou kondici a zdraví. Praha: Grada Publishing, 2004. Kukačka, V. Zdravý životní styl (vědecká monografie). Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.

Požadavky

Účast na přednáškách.

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.