Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální informace o Rusku II. (ORJ / AIB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / AIB2 - Aktuální informace o Rusku II., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Období přestavby v letech 1988 - 1991 z pohledu ekonomického.2. Podmínky absolutního nedostatku spotřebního zboží a zavádění prvků tržního hospodaření - masový soukromého sektoru ve službách a obchodu.3. Uvolnění cen na počátku 90. let - znehodnocení vkladů obyvatelstva, hyperinflace.4. Pokusy o stabilizaci - J. Gajdar. Neúspěch ohrožoval i politickou stabilitu.5. Postupná stabilizace systému. Malá a velká privatizace - odlišnosti od českých poměrů.6. Denominace rublu. Postupné omezování dolarových úspor. Velká bankovní krize 1998.7. Rusko nabírá ekonomickou sílu. Koncem 90. let a počátkem 21. století se významný vzrůst zahraničních investic do ruské ekonomiky.8. Rusko se stalo členem G 8 a čeká na vstup do WTO. Česko-ruské vztahy - Czech Trade a podmínky pro podnikání v Rusku a dalších zemích bývalého SSSR.družstva.9.- 13. Vystoupení studentů s aktuálními informacemi hospodářského a politického vývoje v Rusku a ostatních státech SNS.14. Shrnutí probrané látky/Udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni orientace v základních otázkách vývoje Ruska a dalších zemí SNS (hospodářské, politické a kulturní otázky) a zároveň mají rozšířeny komunikační schopnosti.

Literatura

Denní tisk a časopisy. Informační servis - média (rozhlas, televize). Internetové stránky. Panina, E. I.:. Obučenije russkomu jazyku kak inostrannomu na materiale rosssijskoj pečati. Moskva 2008. Děrjagina, S.I. i dr.:. V gazetach pišut.. Moskva 2008.

Požadavky

Samostatné diskusní vystoupení v ruštině. Slovní zásoba - kontrola testem.

Garant

doc. PaedDr. Zdeňka Matyušová, Ph.D.