Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Administrativně - právní ruština (ORJ / APRB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / APRB - Administrativně - právní ruština, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Osobní doklady - 1.část: cestovní pas RF, rodný list, oddací list2. Osobní doklady - 2.část: - rozvodový list, úmrtní list. Potvrzení o trestní bezúhonnosti.3. Doklady o dosaženém vzdělání4. Plná moc5. Pracovní knížka. Pojištění.6. Osvědčení o registraci. Výpis z obchodního rejstříku.7. Základní právní pojmy. Systém ruského práva. právní normy8. Právní normy, právní odvětví9. Mezinárodní a vnitrostátní právo10. Pojem občanského práva, občansko-právní vztahy11. Fyzická osoba jako subjekt občansko-právních vztahů12. Právnická osoba jako subjekt občansko-právních vztahů13. Pojem a druhy závazků, smlouvy jako druhy závazků14.Kupní smlouva jako nejčastěji uzavíraný druh závazku. Shrnutí, opakování, skládání zápočtu.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí orientovat se v ruských administrativně-právních textech, rychle v nich vyhledávat potřebné informace, chápat specifiku těchto textů, osvojí si jejich terminologii a slovní zásobu.

Literatura

Bakes, M., Marková, H., Tuláček, J. :. Česko-anglicko-německo-francouzský slovníček právních pojmů. Praha 1993. Janků, M. :. Evropská unie : právní systém. Praha 2002. Překladový slovník - čeština, ruština, angličtina - z oblasti ekonomické, finanční, politické a právní. Praha 1997. Šišková, N. :. Rusko-český právnický slovník. Praha 1996. Kardaševskij, V.V. i dr.:. Slovar těrminov i opredělenij po administrativnomu pravu, finansovomu pravu, infomacionnomu pravu i administrativnoj dějatělnosti organov vnutrennich děl. Moskva 2009.

Požadavky

Práce v semináři. Splněné testy, aktivita v seminářích.

Garant

PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.