Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - ruština (ORJ / CJR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / CJR - Cizí jazyk - ruština, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška z ruštiny jako cizího jazyka na základě zvládnutí učiva učebnice Raduga po-novomu I. (event. i Raduga po-novomu II.), Nakladatelství Fraus, Plzeň 2007.

Získané způsobilosti

Student bude schopen dorozumět se ve vybraných komunikačních situacích, psát v azbuce, přečíst a porozumět jednoduššímu ruskému textu, s použitím slovníku porozumět i složitějšímu textu.

Literatura

Jelínek S. a kol.:. Raduga I., Plzeň. Jelínek S. a kol.:. Raduga po-novomu 1., 2. Fraus, Plzeň 2007. Čára V. a kol.:. Ruská mluvnice. Praha 1986 (a další vydání). Matyušová, Z.:. Textová mozaika (materialy na russkom jazyke). České Budějovice 2005. Krjučkova, L.S.-Dunajeva, L.A.: . Govorim po-russki bez perevodčika: Intensivnyj kurs po razvitiju navykov ustnoj reči. Moskva 2009. 2009. Orlova, N.- Vágnerová, M.-Kožušková, M.:. Klass 1., 2. Klett, Praha 2010, 2011. Matyušová. Z.:. Textová mozaika (materialy na russkom jazyke). České Budějovice 2010.

Požadavky

Praktické zvládnutí základů jazyka - ústně a písemně. Prověření zkouškou. Zkouška ověřuje komplexní znalost ruského jazyka minimálně na úrovni B1 Evropského referenčního rámce.

Garant

doc. PaedDr. Zdeňka Matyušová, Ph.D.PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.