Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Korespondence v ruštině (ORJ / KORB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / KORB - Korespondence v ruštině, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět ruské úřední a obchodní korespondence2. Korespondence v zahraničně-ekonomických vztazích. Obchodní dopis.3. Obchodní korespondence všeobecného charakteru - blahopřání, pozvání4. Oznámení, potvrzení5. Průvodní dopis, písemný dotaz a odpověď na něj6. Prosba, poděkování7. Moderní prostředky komunikace8. Korespondence o zahraničním turizmu9. Poptávka10. Odpověď na poptávku11. Nabídka12. Odpověď na nabídku13. Vybraný druh kontraktu, smlouvy14. Změna smlouvy. Shrnutí, opakování

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní zásady a požadavky na sestavování příslušných druhů písemností, bude schopen adekvátně se písemně vyjadřovat ve vybraných situacích.

Literatura

Kuzněcov, I.N.:. Dělovaja pěrepiska. Moskva 2009. Hutarová, M. - Anfilov, M. :. Obchodní jednání v ruštině. Praha 1995. Mrověcová, L.:. Obchodní ruština. Brno 2007. Horváthová, M.-Hutarová, M.:. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Praha 2001. Hutarová, M.-Hucl, V.:. Ruská obchodní korespondence. Praha 2002.

Požadavky

Práce v seminářích. Splnění testů jako podmínka pro přistoupení ke zkoušce.

Garant

PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.